Duyurular

Poli̇s Akademi̇si̇ Başkanlığı 2019 Akademi̇k Yılı Erasmus+ Öğrenci̇ Öğreni̇m Ve Staj Hareketli̇li̇ği̇ Başvuru Sonuçları

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları arasında yer alan Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında Polis Akademisi Başkanlığı’ndan yabancı yükseköğretim kurumlarına gönderilecek öğrencilerin seçimi, Polis Akademisi Erasmus+ Programı Uygulama Yönergesinin 10. maddesine göre oluşturulan "Polis Akademisi Başkanlığı Erasmus Programı Seçim Jürisi" tarafından tamamlanmıştır. Yapılan değerlendirme sonucunda Ulusal Ajans tarafından belirlenen asgari koşulları sağladıkları tespit edilmiş olan, asil ve yedek olarak hareketliliği gerçekleştirmeye hak kazanan öğrencilerin listesi aşağıda belirtilmiştir.

S.N.

Ad Soyad

Birim

Hareketlilik Çeşidi

Buğra YAKIN

Öğrenim Hareketliliği (ASİL)

Kürşat SARUHAN

Öğrenim Hareketliliği (ASİL)

Büşra DURUSOY

Mustafa Talha TÜREL

Gözde Huriye ARIKAN

Sıdıka Gül ŞAHİN

Nagehan KAYAOĞLU

Trafik Enstitüsü

Staj Hareketliliği (ASİL)

* Listede 2 (iki) öğrenci Öğrenci Öğrenim Hareketliliği-Asil, 5 (beş) öğrenci Öğrenci Staj Hareketliliği-Asil olmak üzere toplamda 7 (yedi) kişi bulunmaktadır.

Faaliyeti gerçekleştirmeye asil hak kazanan öğrenciler, Polis Akademisi Başkanlığı ile anlaşmalı kurum listesine buradan ulaşabilir, gitmek istedikleri ülkelerle ilgili olarak Erasmus+ Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Uğur EKİNCİ ile “muekinci@gmail.com” adresi üzerinden iletişime geçebilirler. Karşı kurumlar ile Erasmus+ Kurum Koordinatörü irtibata geçecektir.

Öğrencilere yurtdışında geçirdikleri faaliyet süreleri boyunca, gittikleri ülkeler için Erasmus+ Uygulama El Kitabında belirlenen aylık miktar üzerinden hibe verilmektedir. Hibeler, öğrencilerin faaliyetle ilgili masraflarının tamamını karşılamaya yönelik değil, yalnızca katkı niteliğindedir. Hibe ödemeleri, öğrencilerin hareketlilik öncesi gerekli belgeleri tamamlaması akabinde % 70 ve hareketlilik sonrası gerekli belgelerin teslimi ve işlemlerin tamamlanması akabinde %30 olmak üzere toplamda 2 taksit olarak ve Avro cinsinden yapılır.

Öğrencinin, normal şartlarda öğrenim veya stajın devam etmesi gereken durumlarda 7 (yedi) takvim gününden (hafta sonu dahil) fazla süre ile misafir olduğu kurumdan (şehirden / ülkeden) ayrıldığının tespit edilmesi, eğitim sonunda başarısız olması, OLS (Online Linguistic Support) sınavını gidiş öncesinde ve dönüşte almaması, katılımcı anketini doldurmaması durumlarında öğrenciye hibe ödenmez veya hibeden belli oranda kesinti yapılabilir. Faaliyet bittikten sonra hareketliliğe katılımı kanıtlayan belgelerini teslim edilmemesi durumunda, hareketlilik geçersiz sayılır ve ödenen hibe geri alınır.

Kesintiler hakkında daha fazla bilgi için bkz. (Erasmus El Kitabı'nın 21-22. Sayfalarındaki ilgili kısımlar) http://ua.gov.tr/docs/default-source/avrupa-dil-%C3%B6d%C3%BCl%C3%BC/2019-uygulama-el-kitab%C4%B1.pdf?sfvrsn=0

Faaliyet süresince doldurulması gerekli olan belgeler:

Öğrenci Öğrenim Hareketliliği için: Learning Agreement Student Mobility for Studies
Öğrenci Staj Hareketliliği için: Learning Agreement Student Mobility for Traineeships

Erasmus Kurum Koordinatörü : 0 312 462 90 77
Erasmus Ofisi : 0 312 462 91 09-10

(İRTİBAT NUMARALARI SADECE POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI - ERASMUS FAALİYETLERİ İÇİN GEÇERLİDİR. SAYFADA YAYINLANAN DİĞER İLANLAR İÇİN GEÇERLİ DEĞİLDİR.)